september 2024

Update kredietaktemodellen

Ingediend door AnnickA op
Tags
kredietakte

In dit artikel vind je een overzicht van de aanpassingen aan onze collectie kredietaktemodellen naar aanleiding van een update.

Voor elke update sommen we op welk modelbestand werd aangepast en wat deze aanpassingen juist inhouden. Een aanpassing kan inhoudelijk of tekstueel zijn, dan wel een nieuwe versie van de bank. Occasioneel kan het ook een correctie zijn van kleine foutjes.

 

Update 18/09/2024

Met deze update worden de verschijningsformules van enkele financiële instellingen aangepast. Daarnaast werd ook de clausule met betrekking tot de ruimtelijke ordening in het Vlaamse Gewest aangepast in alle aktemodellen.

Voor meer informatie, lees verder...

ActaMaps - extra kaart Vlaanderen Onbevaarbare Waterlopen & Definitieve aanduiding van de watergevoelige openruimtegebieden

Ingediend door ThomasN op
Tags

actamapslogo

Vanaf 19/09/2024 zijn er 2 nieuwe kaarten in ActaMaps voor Vlaanderen:

  • Digitale atlas - onbevaarbare waterlopen en publieke grachten
  • Definitieve aanduiding van de watergevoelige openruimtegebieden

Hypotheekstaat aangevraagd in verkeerd dossier

Ingediend door JanoV op

Wanneer je de hypothecaire staat hebt aangevraagd in een verkeerd dossier, bijvoorbeeld in hoofddossier 2240001 in plaats van in subdossier 2240001-3, is het belangrijk te weten dat een hypothecaire staat niet kan worden overgezet naar een ander dossier zodra deze is aangevraagd. Om dit boekhoudkundig correct af te handelen, moeten we ervoor zorgen dat:

  1. De foutieve aanvraag niet meer als "te boeken" wordt weergegeven in het verkeerde dossier.