juli 2016

Sinds mijn nieuwe e-not/eID kaart kan ik geen rijksregisteropzoekingen meer doen in ActaLibra..

Ingediend door ThomasN op
Tags

 

Wanneer je een nieuwe e-not of eID kaart ontvangen hebt, is het mogelijk dat je geen opzoekingen meer kunt doen op het rijksregister via ActaLibra.

Bij het inlezen van een e-not/eID kaart wordt er automatisch een certificaat geïnstalleerd op je computer. ActaLibra gebruikt dit certificaat om verbinding te maken naar het rijksregister. Wanneer het oude en nieuwe certificaat beide aanwezig zijn op je computer, kan ActaLibra geen verbinding maken met het Rijksregister. Je moet het oude certificaat daarom verwijderen.

Om dit zelf op te lossen, verwijder je het certificaat via onderstaande stappen:

 

1. Open Internet Explorer

 

2. Klik rechtsboven op   en kies Internetopties.
 

 

Documentatie ActaLibra update - juli 2016

Ingediend door FilipVW op
Tags

Op 14 juli 2016 werd de versie 5.70 service pack 12 van ActaLibra gepubliceerd.
In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe en gewijzigde mogelijkheden.
 

[collapse collapsed title=" Laat aub iedereen de documentatie even doornemen ..."]
Gelieve er bij je collega's of medewerkers op aan te dringen ook even deze documentatie door te nemen. Dit neemt maar enkele minuten in beslag, en zorgt ervoor dat iedereen de nieuwe mogelijkheden kent en ze onmiddellijk kan gebruiken.
Vanuit ActaLibra open je deze webpagina als volgt :


[/collapse]

 

In de release SP 12

Dit weekend 16-17 juli lanceert Credoc een nieuwe versie van eRegistration. ActaLibra Service Pack 12 bevat daarom de nodige aanpassingen om de eRegistration feedback correct op te halen.
 

Controles boekhouding

Ingediend door ColetteP op

Je hebt waarschijnlijk leukere plannen voor de vakantie. Begin daarom tijdig aan de controles van de boekhouding voor de kwartaalafsluiting.

Hier vind je de documentatie om deze controles uit te voeren.

(Ook steeds bereikbaar via het menu rechts op deze pagina: Documentatie-->Handleidingen Boekhouding-->Controles boekhouding)

Het eerste hoofdstuk legt uit hoe je de controles aanpakt voor de BTW-aangifte en hoe je eventuele fouten kan corrigeren.

Je bereikt dit hoofdstuk rechtstreeks hier.

 

Ook de stap-voor-stap documentatie voor de het opstellen van de BTW-aangifte en het klaarzetten van het bestand voor upload op de Intervat-website of om door te mailen naar uw boekhouder is hier beschikbaar. (Ook steeds bereikbaar via het menu rechts op deze pagina: Documentatie-->Handleidingen Boekhouding-->Perdiodieke bewegingen-->BTW aangifte)